Završila II. sportsko penjačka škola

Malo sa zakašnjenjem, ali kako se veli za dobre stvari nikad nije kasno.

Objavljeno srpanj 28, 2016 u škola sportskog penjanja, spktopout

Sredinom Svibnja točnije poslije prvog maja u Paklenici počeli smo sa našom II sportsko penjačkom školom koju je pohađalo pet vrlo entuzijastičnih polaznika :) (Vesna, Miljenko, Rea, Davor i Vanja), koji su sa velikim zanimanjem pratili predavanja, kako teoretska tako i praktična.

Upijali su gradivo kao malo dijete, tako dobro da su već na drugom izletu postavljali svoje prve smjerove na Kalniku. Nakon što su postavili super mario (3) i Danko pješak skitnica (4a) polaznici su dobili krila :) pa su rekli da bi željeli probati nešto malo teže od toga, pa sam im na top rope postavio Tomb ridera (5c), na kojeg su dečki došli očekivanog djela ispod detalja, a cure čak i do samog vrha pomažući si malo sa kompletima. Sve u svemu drugi izlet je prošao više nego dobro i sa osmjehom na licu (na kraju dana) sjeli smo se na zasluženu okrjepu u dobro poznati planinarski dom Kalnik.

Već nakon tog izleta počeli su planovi gdje će biti zadnji izlet za završetak škole i tijekom škole pala je odluka da ćemo završni ispit održati u NP Paklenica. Kako se vrijeme se više primicalo kraju škole tako je naš strah rastao i rastao, ali ne zbog znanja polaznika nego zbog vremenske prognoze koja je ove godine stvarno prevrtljiva. No na kraju je ipak sve izašlo na dobro i vrijeme nas je i više nego poslužilo, pa smo u Subotu uspjeli bez ikakvih problema (i sa jako puno vode) odraditi ispit.

Tečajci su zbog dobre pripreme i prenesenog znanja, na ispitu odradili sve što se tražilo od njih i sve u svemu položili ispit sa vrlo dobrom ocjenom. Nakon položenog ispita, čestitali samo tečajcima na dobro odrađenom ispitu, te im ostatak dana (koji je bio sunčan) dali da ga iskoriste svaki na svoj način. Neki su dana iskoristili za penjanje, plivanje, sunčanje, kavicu ili neku drugu popratnu aktivnosti. Svako je našao nešto za sebe i svako se sa prethodnim stresom borio na svoj način :) No nakon opuštanja na plaži, polaganje ispita smo proslavili uz gitaru, pjesmu i naravno nezaobilazni roštilj :).

Još nam samo ostaje podjela diploma za koju smo se dogovorili da ćemo je udružiti sa I sportsko penjačkom školom i kako priliči dodijeliti je Kalniku gdje je sve i počelo :)

Galeriju slika sa školice možete pogledati: ovdje

comments powered by Disqus