BWSC 2016

XVII Međunarodni susret penjača u NP Paklenica

Objavljeno svibanj 13, 2016 u marko žabčić, spktopout, BWSC, From Down to Dusk, Paklenica

Kako se 1. maj (ili ti ga praznika rada) približavao tako smo sve više pratili vremensku prognozu na svim mogućim portalima koji pružaju tu vrstu informacija. Vrijeme je iz početka bilo katastrofalno i većina ljudi baš zbog takve loše prognoze se nije odlučila uputiti u NP Paklenica na ovaj međunarodni događaj, ali kako se dan polaska sve više približavao tako se i prognoza poboljšavala te smo do zadnjeg dana držali fige da vrijeme bude bolje ne samo u subotu nego i u nedjelju na sam 1. maj.

U međuvremenu kad samo tako napeto i sa nestrpljenjem iščekivali na poboljšanje vremena, padali su razno razni dogovori oko prijevoza i kombinacija tko će sa kim i kako putovati, no do samog kraja se nije znalo tko kako ide. Naravno kako to svaki puta biva, nakraju se sve super posložilo, te u popodnevnim satima palimo za Zadar.

U večernjim satima dolazimo u Zadar, gdje je bio plan prespavati te se drugi dan u rano jutarnjim satima ustati i uputiti put Paklenice. Kada smo stigli, dočekala nas je jako lijepa i ugodna dobrodošlica, puna zafrkancije, dobre atmosfere i neizostavne odlične hrane. U tako dobrom društvu dočekali smo i drugi val Varaždinaca koji su sa sobom dovukli hrpu hrane, te smo uz vino i mirise mesa sa roštilja u istom duhu nastavili odlično druženje.

U Subotu je nekima dizanje u ranim jutarnjim satima jako teško palo, ali želja i volja za natjecanje bila je jača od njih pa su tako već u pola 7 bili kod Dinka ispijali svoju prvu kavu. Nije bilo puno vremena za opuštanje, jer smo već u 7 sati morali biti na startu, za kada je bila predviđena satnica početka penjačkog maratona. Emil i ja kao pravi zagriženci već smo u 7:05 bili popeli svoj prvi smjer i na taj način (zajedno sa ostalima) otvorili početak penjačkog maratona. Na sreću, vrijeme je u subotu bilo odlično, kakvo smo si samo mogli poželjeti, 20 oC u hladu bez ijednog oblačka, a o trenju da i ne govorim. Trenje je bilo toliko dobro da samo pola smjerova popeli u patikama, a prsti na nogama su nam bili zahvalni :). Nekoliko sati kasnije (točnije 11 sati) i nakon bezbroj stanki za odmor nakupili smo zavidan broj smjerova (čak 64), te se odlučili zadnjih sat vremena opustiti. To opuštanje nas je skoro koštalo trećeg mjesta, ali ovog puta sreća je bila na našoj strani na kraju je ipak sve završilo dobro po nas.

Kao što već znate, natjecanja (Big Wall Speed Climbing aka BWSC i From Dawn to Dusk aka Penjački Maraton) su se održavala u subotu, a ove godine je bio iznenađujuće mali broj prijavljenih parova za brzinsko penjanje (svega 4 u muškoj i 4 u ženskoj kategoriji), ali je zato na penjačkom maratonu bilo 8 parova u muškoj, 6 parova u mješovitoj i 7 u ženskoj kategoriji.

Bez obzira na ovako malo prijavljenih parova u brzinskom penjanju, stiskalo se jako i brzo, te su u prvo mjesto odnijeli Igor Čorko/Antoine Bletton(18:10) u muškoj konkurenciji, a u ženskoj Sunčica Hraščanec/Inga Patarčić (16:08). U disciplini penjački maraton prvo mjesto za muške odnjela je zagrebačka ekipa Dalibor Plašćar/Siniša Alavanja (2120 bodova), ženska ekipa Lada Lukinić/Adriana Štefanac (1130 bodova), a u mješovitimparovima Ivan Vitez/Saša Borko 1840 bodova.

Poredak ostalih parova sa zadnjeg 17. Međunarodnog susreta penjača, možete pogledati u nastavku.

REZULTATI 17. MILLET RISE UP SPEED CLIMBING NATJECANJA

Smjer „Big Wall Speed Climbing“ 6c+/160m – muškarci
1. Antoine Bletton / Igor Čorko FR/HR 18:10
2. Jurica Levatić / Perica Levatić HR 20:17
3. Ivan Pevec / Siniša Škalec HR 20:42
4. Armin Gazić / Namik Duraković BiH – nisu završili natjecanje

Smjer “Karamara Sweet Temptations” 6a+/110 m – žene
1. Sunčica Hrašćanec / Inga Patarčić HR 16:08
2. Ena Vrbek-Bletton / Vedrana Simičević HR 24:18
3. Ivana Balić / Ana Pavić HR 27:38
4. Katarina Šipić / Tina Lepri HR 33:30

Rezultati penjačkog maratona “Paklenica from dawn to dusk 2016”

Muški parovi:
1. Dalibor Plašćar/Siniša Alavanja HR 2120 bodova
2. Marjan Lonjak /Ivan Štefičar HR 1240 bodova
3. Emil Mucko/Marko Žapčić HR 1220 bodova
4. Vladimir Miketa/Hrvoje Grancarić HR 1060 bodova
5. Filip Loparić/Luka Sironić HR 940 bodova
6. Božidar Hrovat/Krunoslav Tomorad HR 850 bodova
7. Mateo Peroš/Karlo Iglić HR 280 bodova
8. Rafael Vadillo Lozano/Miguel Velasco Vadillo ESP 120 bodova

Miješani parovi:
1. Ivan Vitez/Saša Borko HR 1840 bodova
2. Laia Baños Peiro/Victor Sans Monico ESP 1050 bodova
3. Estefania Barreda Querol/Daniel Celma Verge ESP 1010 bodova
4. Luka Trumbić/Iva Dobravc HR 395 bodova
5. Vanja Ilisić/Božidar Kelin HR 360 bodova
6. Ante Tomić/Marina Panđa HR 30 bodova

Ženski parovi:
1. Lada Lukinić/Adriana Štefanac HR 1130 bodova
2. Maja Rakić/Ivana Furlić HR 1035 bodova
3. Ana Pavić/Ivana Balić HR 660 bodova
4. Anđela Uhoda/Maja Stipaničev HR 460 bodova
5. Margarita Uhoda/Jelena Banić HR 445 bodova
6. Marta Zelenika/Daniela Orlović HR 410 bodova
7. Tina Lepri/Katarina Šipić HR 375 bodova

comments powered by Disqus