2016: Prvenstvo Hrvatske

Natjecanje se održalo u ST u lead i speed disciplini

Objavljeno svibanj 16, 2016 u prvenstvo hrvatske, spk lapis, split

Prošlog vikenda (7.-8.05.2016.) je SPK Topout po prvi puta nastupio na (jednom tako velikom natjecanju) Prvenstvu Hrvatske, gdje su prisustvovali klubovi iz cijele zemlje. Natjecanje je bilo u organizaciji SPK Lapisa (Split), a natjecalo se u dvije discipline: Lead i Speed (težinsko i brzinsko).

Naša očekivanja su bila puno veća što se tiče natjecanja, i što se tiče natjecatelja. Nadali smo se da će se prijaviti više Splićana, jer se ipak PH održavao u njihovom dvorištu, te da će na to natjecanje doći i neka velika imena Hrvatske penjačke scene. Nažalost smo se razočarali. Baš taj vikend se održavao Evropski kup u Portugalu na koje su prisustvovali Borna Čujić i Luka Trumbić. A ostali valjda zbog nedostatka izazova se nisu ni pojavili :)

Iz našeg kluba u lead disciplini nastupili su: Emil Mucko, Marko Skorić, Igor Šantalab i Marko Žabčić, dok se Emil Mucko natjecao i u speed disciplini. Ovo je bila šansa da se dođe do dobrih rezultata relativno lagano no nažalost to je od svih nas iskoristio samo Emil, koji se u leadu i speedu plasirao u finale, a kasnije i pozicionirao na 5 mjesto. Preostala trojica nažalost su skiksali, gdje nisu trebali i samo su grifovi odlučivali na kojem će se mjesto tko pozicionirati. Pa je tako Marko Skorić završio na 15-tom, Igor Šantalab na 16-tom, a Marko Žabčić na 10 mjestu u kategoriji seniora (Veterana :). Da da veterani, dobro ste pročitali, jer su neki od natjecatelji bili mlađi skoro 20 godina. Definitivno smo mogli dati više, ali silna želja i trema su napravili svoje. Sve je to dio nastupa i iskustva, te se nadam da ćemo slijedeći puta ići (u natjecanje) pažljivije i hladnijih glava.

Smjerovi su bili začuđujuće lagani i stvarno mislim da samo trebali napraviti više od ovog što smo napravili. Realno smo mogli imati barem još jednoga u finalu čisto da dokažemo da i iz jednog ovako malog i friškog kluba mogu doći odlični penjaći. No nažalost ovog puta smo to propustili svoju priliku, te se nadamo da će ta prilika doći već na sljedećem natjecanju.

comments powered by Disqus